Тежки новини за Надал: Контузия заплашва да го извади за над месец от Тура

от в 17:01 на 22.03.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна годината по невероятен начин, спечелвайки рекордна 21-ва титла от Шлема и беше непобеден през сезона до онзи ден. Тогава Тейлър Фриц надделя сензационно над Матадора в сблъсъка за титлата в Индиън Уелс и спря серията му от 20 поредни успеха, превръщайки се в първия американския шампион на този турнир от Андре Агаси насам, който триумфира през 2001-ва.

Впоследствие се оказа, че Рафа е изпитвал сериозни болки в областта на гръдните мускули по време на финалния двубой и дори го е боляло, когато се е опитвал да диша. Бившият номер едно призна, че е нямало как да спечели въпросната среща, макар че е дал всичко от себе си и изрази надежда, че ще свърши нужната работа, за да бъде още по-силен за състезанията на любимия си клей.

Оказва се обаче, че става въпрос за далеч по-сериозна от очакваното травма и Надал е с установена фрактура на реброто, след като е преминал през преглед при доктор Анхел Руиз Которо. Контузията се е появила в над тричасовата битка на манакореца с Карлос Алкарас в полуфиналите на състезанието в Калифорния и сега третият в ранглистата ще трябва да отсъства от кортовете за период между 4 и 6 седмици.

Това означава, че испанецът почти сигурно ще пропусне надпреварите в Монте Карло и Барселона през следващия месец и по всяка вероятност ще се завърне на корта за Мастърса в Мадрид, който ще стартира на 1-ви май.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежки новини за Надал: Контузия заплашва да го извади за над месец от Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | индиън уелс | контузия | любопитно | мадрид | монте карло | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook