Тежък старт на сезона на трева: Григор започва в Куинс срещу третия поставен (жребий)

от в 13:55 на 11.06.2022
Мирела Николова

Сезонът на клей вече приключи и през настоящата седмица се провеждат първите турнири на тревна настилка, като вече е време и първата ни ракета Григор Димитров да открие сезона си на зелено. По традиция това ще се случи на АТР 500 надпреварата в Куинс, която е една от любимите на нашето момче, имайки предвид триумфа му там през 2014-а. През миналата година българинът бе възпрепятстван да участва поради контузия, но сега се завръща, за да опита да повтори успеха си отпреди 8 години и да се подготви по възможно най-добрия начин за предстоящия Уимбълдън.

Жребият за надпреварата в Куинс бе изтеглен преди минути и отреди на хасковлията да открие участието си с двубой срещу третия поставен в схемата Камерън Нори. Понастоящем британецът заема 11-ата позиция в световната ранглиста и от началото на сезона може да се похвали със спечелването на две титли - в Делрей Бийч през февруари и в Лион преди по-малко от три седмици. Досега двамата са се изправяли един срещу друг общо два пъти, като във всеки от тях крайната победа е била на страната на Нори.

Ако успее да преодолее препятствието на старта, родният ни представител ще срещне победителя от сблъсъка между Ботик Ван Де Зандсхулп и квалификант, а на четвъртфиналите би могъл да премери сили с Райли Опелка. Бившият №3 се намира в долната половина на схемата, където най-високопоставен е миналогодишният шампион Матео Беретини, който изглежда като най-вероятен съперник на българина в полуфиналите.

За да стигне до подобен сблъсък обаче, италианецът ще трябва да извърви дълъг и труден път, тъй като в неговата четвъртина на схемата попаднаха някои изключително опасни тенисисти на трева. На старта Беретини ще се изправи срещу британеца Даниел Еванс, а при успех най-вероятно ще го очаква още един местен любимец в лицето на двукратния шампион на Уимбълдън - Анди Мъри. Оттам насетне не става по-лесно, тъй като сред възможните опции за опонент на четвъртфинал са Денис Шаповалов, Стан Вавринка и Франсис Тиафо.

Водач в схемата пък е световният №6 Каспър Рууд, чийто откриващ мач ще бъде срещу получилия "уайлдкард" представител на домакините Райън Пенистън. В горната част фигурират още имената на Диего Шварцман, Марин Чилич, Тейлър Фриц и Александър Бублик и Лоренцо Музети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък старт на сезона на трева: Григор започва в Куинс срещу третия поставен (жребий) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook