Тежък жребий за Халеп в Gippsland Trophy, благоприятен за Осака

от в 12:49 на 29.01.2021
Петър Томов

Днес беше изтеглен жребият за започващия на 31 януари турнир от категория WTA 500 - Gippsland Trophy. Водачка в схемата е Световната №2 Симона Халеп, за която обаче жребият не беше особено благосклонен. Румънката започва участието си директно от втори кръг, където ще срещне победителката от мача между Уитни Осуигве и Анастасия Потапова. На четвъртфинал, Халеп може да се изправи срещу поставената под №6 Ига Швьонтек, с която за последно играха на Откритото първенство на Франция миналата година. Там полякинята прегази румънката, която беше фаворит за трофея, с 6-1, 6-2 на осминафиналите, а впоследствие стигна и до трофея. 

Горната част на схемата се допълва от четвъртата поставена Арина Сабаленка. Беларускинята замина за Австралия като тенисистката в най-добра форма, след като удължи победната си серия от края на 2020 година от 9 на 15 победи, триумфирайки на турнира в Абу Даби в началото на този сезон. Сабаленка може да се изправи срещу поставената под №8 чехкиня Каролина Мухова на четвъртфинал.

В долната половина интерес предизвиква очертаващият се четвъртфинал между поставените под №3 и №7, Елина Свитолина и Елизе Мертенс. В тази четвъртина на схемата присъстват доста тенисистки, които са прекарали време в Топ 10 на ранглистата като Йелена Остапенко, Каролин Гарсия, Сара Ерани и Андреа Петкович. Остапенко и Ерани ще се изправят една срещу друга в първи кръг.

В последната четвъртина, поставената под №2 Наоми Осака може да се изправи срещу първата ракета на Великобритания Йохана Конта. Потенциален противник на осминафиналите за Осака е Коко Гоф, поставена под №14 в турнира. Към момента и двете имат по 1 победа в сблъсъците помежду им, като за последно се срещнаха на Аустрелиън Оупън миналата година, където американската тийнейджърка успя да надделее.

Ето и пълната схема на надпреварата:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък жребий за Халеп в Gippsland Trophy, благоприятен за Осака Петър Томов
Теми:  
Арина Сабаленка | елизе мертенс | елина свитолина | ига швьонтек | наоми осака | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook