Тиафо: Събирах си багажа преди мач с Голямата тройка, а сега титлите не са мираж

от в 12:12 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Голямата тройка наложи невиждана доминация в света на тениса през последните години и нейните представители печелеха почти всички големи трофеи. Не са малко случаите, когато техните съперници са излизали на корта с мисълта, че със сигурност ще загубят, а това признава самият Франсис Тиафо. Същевременно сякаш ерата на Надал, Джокович и Федерер върви към своя край и все по-често виждаме как легендарните играчи пропускат някои от най-големите събития в Тура. 

Младият американец също съзира текущата смяна на поколенията и признава, че всички състезатели са с подобрено самочувствие и вярват във възможностите си, когато дойде време за участие на турнирите от най-висока категория.

"Роджър, Новак и Рафа вече не играят на всяка надпревара от сериите "Мастърс" и това отваря сериозна възможност пред останалите момчета. Имаше времена, в които достигах до даден етап в определено състезание и знаех, че нямам никакъв шанс да продължа напред, защото някой измежду тях беше в моята секция от жребия, така че директно си събирах багажа.

Видяхте обаче какво направи Фриц в Индиън Уелс. Няма как да не се вдъхновя от него. Израснали сме заедно и съм го побеждавали стотици пъти, което ми дава увереност за бъдещето. Няма тенисист, който да не вижда настъпването на новата ера в нашия спорт и ни предстои един много интересен период. Всеки от нас е пределно мотивиран да се докаже и силите ще бъдат изключително изравнени в близките години - прогнозира Тиафо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо: Събирах си багажа преди мач с Голямата тройка, а сега титлите не са мираж Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook