Тийм: Аз съм ЗА използването на ,,ястребово око" на клей, съдията направи грешно отсъждане в моя полза

от в 11:25 на 04.10.2020
Анисия Стоева

Двукратният финалист на Ролан Гарос- Доминик Тийм, заяви, че е напълно ЗА вкарването на ,,ястребово око" на червено, тъй като вярва, че играта може само да спечели от това. В петък световният №3 записа поредната убедителна победа в Париж, след като сломи съпротивата на норвежеца Рууд след 6:4 6:3 6:1, за да достигне до финалните 16. Каспър обаче напусна корта гневен, след като на два пъти съдията на стола допусна голяма грешка. След мача австриецът призна, че това грешно отсъждане го е облагодетелствало:

,,Бих приел ,,ястребовото око" върху червено, защото, както се видя от мача между Денис(Шаповалов) и Роберто(Баена), стана страхотна грешка и днес в моя двубой това се повтори. Каспър ми показа отпечатъка на телефона си след мача. Смятам, че не е грешка на съдията на стола- знам, че понякога просто не можеш да видиш белега. Прекалено е трудно особено след почивката между сетовете, защото хората чистят корта, минават по линиите, та е почти невъзможно да се види".

Тийм разговоря и относно различните формати в петия сет на турнирите от Шлема:

,,Харесва ми начинът, по който е сега. За мен би било по-добре да си остане така, защото на клей в един момент пробив ще бъде инкасиран- неизбежно е. Предполагам, че никога няма да видим резултат 70-68 като на Уимбълдън. Начинът, по който е сега, прави всеки Шлем уникален. Мисля, че това е добре".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Аз съм ЗА използването на ,,ястребово око" на клей, съдията направи грешно отсъждане в моя полза Анисия Стоева
Теми:  
доминик тийм | ролан гарос | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook