Тийм: Доскоро излизах на корта с мисълта за поражение; сега оценявам всяка победа

от в 20:22 на 19.07.2022
Калоян Соколов

Доминик Тийм премина през най-големия възможен ад за всеки един професионален спортист, след като получи сериозна травма на китката през миналото лято и отсъстваше цели девет месеца от кортовете. Австриецът се завърна обратно в професионалния тенис този април, но просто не беше същия играч и допусна цели седем поредни загуби, а повечето специалисти вече се питаха дали някогашният номер три отново ще може да покаже най-високото си равнище.

Бившият шампион от US Open определено е на път да даде положителен отговор на този въпрос, имайки предвид класирането му за финалната осмица на надпреварата в Бощад и днешната му победа над Юго Гастон в откриващия кръг на състезанието в Гщаад. Самият Тийм разки за позитивните промени, които е преживял наскоро и изглежда положително настроен за предстоящите битки на кортовете, ако съдим по думите му:

"През пролетта не ми беше никак лесно да остана позитивен, тъй като губех мач след мач. Усещах, че играта ми не е на нивото на другите момчета и излизах за двубоите, знаейки как нямам шансове да спечеля, а това беше изключително трудно за приемане от психологическа гледна точка. Заедно с моя екип преценихме, че след края на Ролан Гарос имам нужда от още един по-дълъг тренировъчен лагер, за да се приближа до старото си равнище на игра. От известно време се чувствам значително по-добре. Наистина ми бе тежко да губя в първия кръг на даден турнир, след което да тренирам здраво цяла седмица и отново да губя.

Сега все едно съм започнал кариерата си отначало. Тогава всяка победа беше нещо невероятно за мен и отново изпитвам същите силни емоции, което е приятно. Преди няколко дни се класирах за четвъртфиналите в Бощад и доскоро изобщо не бих се впечатлил от подобен резултат, докато в момента го приемам за огромно постижение. Когато си свикнал да стигаш далеч в турнирите, то спечелените сблъсъци се превръщат в навик и не ги приемаш за нищо специално. Не трябва да бъде така, защото състезателите в ATP Тура играят на много високо ниво и не е лесно да надиграеш нито един от тях, така че всеки успех е наистина значин и наистина започнах да оценявам нещата по съвсем различен начин" - завърши австриецът.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Доскоро излизах на корта с мисълта за поражение; сега оценявам всяка победа Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook