Тийм е детрониран! Шварцман е на финал в Буенос Айрес след инфарктен обрат

от в 08:51 на 17.02.2019
Калоян Пламенов

С хегемонията на Доминик Тийм през последните години на турнира в Буенос Айрес е приключено. Диего Шварцман го детронира на 1/2-финалите след победа с 2:6, 6:4, 7:6(5) и по този начин се класира за финала.

Австриецът бе абсолютен хегемон в турнира през последните две издания и спечели титлите в него, а сега гонеше трета поредна титла от надпреварата. 

Развитието на първия сет изобщо не предвещаваше подобна развръзка. Тийм започна изключително силно и проби на два пъти в четвъртия и шестия гейм, за да дръпне с 5:1 гейма аванс в резултата. Неговият противник върна един пробив в седмия гейм, но в осмия Доминатора проби отново и спечели убедително частта.

Вторият сет бе изпъстрен с пробиви. Шварцман проби в третия гейм, но последва моментален рибрейк. Тийм след това поведе с пробив и 4:2 и се доближи на крачка от спечелването на мача, но неговият опонент стигна до четири поредни гейма, два от които след пробиви, и прати мача в трети и решителен сет.

В него Тийм имаше солиден аванс от 4:1 гейма след пробив в четвъртия гейм, но Шварцман спечели четири поредни гейма, два от които след пробиви, и сервираше за мача. Тогава Доминатора върна пробива, след което дори пропиля мачбол в последния гейм.

В тайбрека имаше само един минипробив и това бе при последната точка, като по този начин Шварцман се класира за финала. 

Днес не преди 19:00 часа българско време той ще срещне Марко Чекинато в спор за трофея. Те имат само една среща помежду им, която бе през 2013 година, когато аржентинецът стигна до успеха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм е детрониран! Шварцман е на финал в Буенос Айрес след инфарктен обрат Калоян Пламенов
Теми:  
диего шварцман | доминик тийм | тенис | тенис турнир в Буенос Айрес

Коментари





Следвайте ни в Facebook