Тийм изигра най-добрия си мач след завръщането, но не успя да пречупи Фонини в Рим

от в 21:12 на 09.05.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм се завърна на корта в края на март след дълго отсъствие поради контузия в китката, но и днес опитът му да се поздрави с първа победа през този сезон, не се увенча с успех. Австриецът показа значително подобрение в сравнение с предходните си срещи, ала това не му достигна, за да сломи съпротивата на местния любимец Фабио Фонини, който надделя след 6:4 7:6(5). Така италианецът продължава напред към втория етап на Мастърс надпреварата в Рим, където го очаква сблъсък с неговия сънародник Яник Синер или Педро Мартинес.

Още от дебютните минути на срещата си личеше подобреното придвижване по корта на австриеца, който не само че успяваше да остане равностоен на своя съперник, но и постави под напрежение откриващите две подавания на Фонини, достигайки до брейкболи. Точно тогава обаче представителят на домакините намери помощта на началния си удар и отрази открилите се възможности пред съперника, след което повиши интензитета в играта си при посрещане, за да осъществи брейк в деветия гейм, с който предреши изхода на частта в своя полза.

Във втората част отново имахме възможността да наблюдаваме солиден тенис от страна и на двамата състезатели, като равенството в резултата остана непокътнато до 3:3. Веднага след това обаче носителят на титла от Шлема допусна спад в концентрацията си, довел до пробив в актива на италианеца, който не след дълго затвърди преднината си, доближавайки се на крачка от успеха - 5:3.

Тийм обаче все още не бе казал последната си дума и посрещайки за оставане в срещата, демонстрира най-добрата си игра след завръщането, благодарение на която отрази мачбол и върна допуснатия брейк в последния възможен момент, за да възвърне паритета за 5:5. Последваха две безкомпромисни подавания за двамата, което наложи изиграването на решителен тайбрек. В него качеството на играта се запази и резултатът се развиваше изключително равностойно, ала Фонини бе този, който първи достигна до възможност за спечелване на сблъсъка, която бе материализирана след непредизвикана грешка от форхенд на бившия №3.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм изигра най-добрия си мач след завръщането, но не успя да пречупи Фонини в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | Обзори | рим | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook