Тийм изкова впечатляващ обрат над Фучович и е в трети кръг на Мастъра в Рим!

от в 14:51 на 12.05.2021
Калоян Соколов

Доминик Тийм отново показа, че не се намира в най-върховата си кондиция, но австриецът за пореден път демонстрира прословутата си издръжливост и изкова изключително труден успех над коравия Мартон Фучович с крайното 3:6 7:6(5) 6:0. Така световният номер четири се класира за третия кръг на Мастърса в Рим, където го очаква тежък сблъсък срещу местния любимец Лоренцо Сонего.

Двубоят започна по-добре за унгареца, който изненадващо беше по-агресивен от двамата състезатели и постоянно навлизаше навътре в корта при ретурите си. Това му донесе успех, тъй като той поведе с 3:1 гейма, ала Доминатора се окопити бързо и възстанови паритета. Непоставеният състезател обаче не спираше да съчетава по съвършен начин техника и мощ в едно, като късите му топки оставаха Тийм напълно безпомощен, а акциите му към мрежата бяха изпипани до последния детайл. Всички тези обстоялтества наклониха везните изцяло в полза на световния номер 44 и първият сет отиде на сметката му.

Втората част отново стартира с преимущество от страна на унгареца, който се откъсна напред с ранен пробив, но Доминик моментално заличи изоставането си и намали сериозно броя на своите непредизвикани грешки. Съотношението на силите изглеждаше напълно изравнено в последвалите минути, което доведе до развръзка в тайбрек, където не видяхме нито един минипробив в дебютните 11 точки, само че Тийм показа по-здрави нерви и реализира сетбола си.

Фучович изглеждаше напълно съкрушен от обрата в срещата, а това му се отрази много негативно и не след дълго Тийм вече беше с брейк напред в решителния сет. Унгарецът се опита да отреагира, достигайки до три поредни точки за пробив, ала не можа да се възползва от шансовете си и не спечели нито един гейм повече до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм изкова впечатляващ обрат над Фучович и е в трети кръг на Мастъра в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | мартон фучович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook