Тийм: Опазването на околната среда ме интересува много повече от титлите в Шлема

от в 15:39 на 08.11.2021
Калоян Соколов

Доминик Тийм не е известен само със страхотните си резултатите на корта, но и с голямата си любов към прирордата. Австриецът е рекламно лице на множество организации, чиято главна цел е да запазят околната среда и биоразнообразието в модерния свят, а бившият шампион от Шлема непрекъснато призовава своите последователи да ограничат максимално използването на пластмаса. Самият Тийм признава, че приема въпросната борбата като един вид мисия и се е посветил сериозно на нея:

"Страхотно е да спечелиш Откритото първенство на САЩ, но аз съм в пъти по-загрижен за околната среда и чистотата на океаните. Ако можех да поправя ситуацията във въпросното направление, то това би било най-голямата ми победа досега в живота. Аз съм от Австрия, където няма морета или океани, така че всеки досег с крайбрежието е повече от специален за мен. През последните две години се интересувам живо от темата и разбрах колко сме зависими от чистота на океаните, абстрахирайки се изцяло от местоживеенето си.

Наскоро заедно с WWF посетих защитените територии на Балеарските острови, където научих много за замърсяването с пластмаса и евентуалното решение на проблема. Спортът дава едно огромно поле за изява и всеки състезател има своите фенове, които да запознае със ситуацията. Нямаме много време и се надявам останалите атлети също да се вълнуват от случващото се.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Опазването на околната среда ме интересува много повече от титлите в Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook