Тийм откри участието си в Доха с обрат срещу сензацията от Аустрелиън Оупън

от в 17:54 на 10.03.2021
Мирела Николова

Световният №3 Доминик Тийм откри участието си на надпреварата от категория ATP 250 в Доха с обрат над голямата изненада от Откритото първенство на Австралия Аслан Карацев. Първият поставен не показа най-добрия си тенис в началото на срещата, но по-късно направи необходимите поправки и триумфира след 6:7(5) 6:3 6:2 и в следващата фаза ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут.

Карацев навлезе уверено в мача и благодарение на своите мощни удари от основната линия, си откриваше пътя напред към мрежата, за да завърши с безкомпромисен уинър по диагонала. Често в опитите си да вдигне темпото на разиграванията той допускаше непредизвикани грешки, които носеха на австриеца лесни точки. Двамата бяха повече от категорични от сервис линията, като не допуснаха нито една възможност за пробив през целия откриващ сет, и съвсем закономерно се стигна до тайбрек. В него Тийм започна на високи обороти и набързо поведе с 5:2 точки, когато сервисът му се пропука и съперникът му веднага се възползва от моментния спад в нивото му, за да измъкне първата част.

Вторият сет стартира с изявено надмощие на първия поставен, който напълно се бе отърсил от несполучливата развръзка на откриващата част и нанесе пробив още в първото подаване на противника си, за да се откъсне напред в резултата с комфортен аванс. Подаването на австриеца бе застрашено в седмия гейм, когато Карацев получи два шанса за рибрейк, но серия пропуски му попречиха да осъществи така жадувания пробив, а оттам насетне фаворитът нямаше проблем да затвори частта в своя полза.

В решителния сет Тийм отново бе този, който пое контрола върху частта от самото ѝ начало, реализирайки ранен пробив. Той пласираше форхенди с висока скорост в половината на опонента си, а Карацев вече все по-рядко оставаше равностоен на шампиона от US Open. Световният номер 3 не отпусна хватката си и в средата на частта нанесе нов съкрушителен удар, за да си спечели комфортна преднина от 5:1 гейма, откъдето връщане назад за руснака нямаше.  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм откри участието си в Доха с обрат срещу сензацията от Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
аслан карацев | доминик тийм | доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook