Тийм потегли бавно, но продължава напред на Аустрелиън Оупън

от в 06:59 на 08.02.2021
Мирела Николова

Световният №3 Доминик Тийм се наложи със 7:6(2) 6:2 6:3 над Михаил Кукушкин на старта на Откритото първенство на Австралия и си осигури място във втори кръг, където ще се изправи срещу победителя от мача между Доминик Кьопфер и Уго Делиен.

В първия сет шампионът от US Open бе далеч от най-добрата си игра, като често пропускаше пределите на корта в опит да завърши разиграването. От своя страна, съперникът му също допускаше изобилие от непредизвикани грешки, което в комбинация с неубедителното представяне на австриеца, който не успяваше да се възползва от моментните спадове в играта на Кукушкин, отреди тази част да бъде решена в тайбрек. Там фаворитът в мача пое рано контрола и не допусна да се стигне до изненада и прибави откриващия сет към своята сметка.

Тийм пренесе импулса си и в следващата част, напомняйки за себе си и показвайки най-доброто, на което е способен. Не се страхуваше да влиза в дълги размени от основната линия, като умело миксираше ударите си, а грешките от ракетата на казахстанеца не закъсняваха. Това позволи на топ тенисиста да реализира пробив 2 пъти, доближавайки се на сет от крайната победа.

В третата част световният №3 съумя да си осигури аванс още в началото и запазвайки преднината си до самия край на срещата благодарение на солидната си игра от дъното на корта, подпечата мястото си във втория кръг на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм потегли бавно, но продължава напред на Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook