Тийм: Рафа винаги си остава фаворитът на клей

от в 16:39 на 06.05.2019
Мария Петрова

Доминик Тийм и Рафаел Надал са си разменили по три победи в последните си шест сблъсъка на червени кортове. Двамата са определяни за поредна година като главните фаворити за трофея на Откритото първенство на Франция. През миналия месец австриецът Тийм надигра Рафа в Барселона и го остави без титла през 2019 година.

Независимо от този успех световният №5 не мисли, че Рафа е загубил ролята си на фаворит за спечелването на всяко едно състезание на клей.

"Докато Рафа се състезава, то той винаги ще бъде фаворит във всяко едно състезание на клей. Той е най-добрият състезател на тази настилка в историята. Една или друга победа не променя този факт. Смятам обаче, че аз съм в малката група от тенисисти, които можем да достигнем до заключителната фаза на всеки един клей турнир.

"Преди три години, когато за първи път го надиграх на клей, той не се представяше много силно. Срещал съм го през 2017 и 2018, когато беше много по-тежко срещу него. Не смятам, че беше в оптимална форма в Барселона. Въпреки това направихме добър мач. Мисля, че той се опитва да си върне изумителното ниво от 2017 и 2018.

"Аз току-що спечелих най-голямата си титла не клей. Беше невероятна седмица в Барселона. Това обаче няма значение, тъй като най-добрите в света ще бъдат тук в Мадрид. Надявам се да задържа тази форма," допълни Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Рафа винаги си остава фаворитът на клей Мария Петрова
Теми:  
доминик тийм | клей | рафаел надал | рафаел надал - доминик тийм | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook