Тийм срещу Федерер е финалът в Индиън Уелс

от в 22:31 на 16.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер ще се изправи срещу Доминик Тийм на финала в турнира от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Както вече е ясно Маестрото се класира  за финалия мач без игра, тъй като Рафаел Надал се отказа от мача с него заради травма в коляното.

Австриецът от своя страна обаче преодоля Милош Раонич след 7:6(3), 6:7(3), 6:4 и постигна първата си победа над канадския тенисист, след като до момента имаше две загуби срещу него в преките мачове, в тура.

До момента Федерер и Тийм са се изправяли четири пъти един срещу друг и колкото и странно да звучи статистиката е равностойна и показва, че те са си разменили по две победи един срещу друг.

За последно се срещнаха на финалите в Лондон през миналата година, а последният успех на австриеца над този противник е от 1/2-финала в Щутгарт през 2016 година. 

При успех във финалния мач Тийм ще постигне най-големия успех в своята кариера, тъй като никога не е печелил турнири от това ниво. Той има 11 титли до момента. Федерер от своя страна наскоро триумфира в Дубай и оформи юбилейната бройка на отличията си на 100 на брой.

Той е печелил пет пъти турнира в Индиън Уелс - през 2004, 2005, 2006, 2012 и 2017 година. В утрешния финал Фед Експрес ще се бори за 101-и трофей в своята кариера и втори през сезона, а неговият противник - за 12-и трофей в кариерата си и първи за сезона. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм срещу Федерер е финалът в Индиън Уелс Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | милош раонич | роджър федерер | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook