Tийм: Това няма да е последното ми ранно отпадане, но постоянно се подобрявам

от в 11:45 на 28.04.2022
Калоян Соколов

Доминик Тийм получи тежка контузия на дясната китка през миналия юни и това го принуди да отсъства от Тура за период от 9 месеца. Австриецът обаче наскоро се завърна към състезателна дейност, като взе участие на Чаланджъра в Марбея, ала бившият шампион от US Open изглеждаше сякаш е своя бледа сянка и загуби от световния номер 228 Педро Качин.

Всъщност Тийм допусна поражение във всеки един от трите си двубоя, откакто отново поднови турнирна дейност, но самият той изглежда доволен от напредъка си през последните седмици и сподели задоволството от собствената си игра, след като отпадна от французина Бенжамен Бонзи на стара в Ещорил, а ето и какво точно сподели някогашната трета ракета на света:

"Тежко е да отпадаш в началните етапи на надпреварите и чувствам, че няма да ми е за последно. Същевременно е наистина хубаво как се подобрявам с всяка една изминала седмица. Това е чувство, което не можеш да изпиташ, ако си в топ 5 на ранглистата. Усетих, че форхендът ми се завръща във втората част и имаше няколко отлични точки. Представих се далеч по-добре, отколкото в Белград. Ядосан съм, защото наистина исках да изиграя още един сет, само че показах най-добрия си тенис от началото на годината и трябва да извлека съответните позитиви - завърши австриецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Tийм: Това няма да е последното ми ранно отпадане, но постоянно се подобрявам Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | ещорил | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook