Тийм взриви критиците: Моето име е написано на титлата от US Open

от в 10:47 на 15.03.2021
Тея Кръстева

Доминик Тийм с остри критики към всеки, който обезценява титлата му на US Open заради отсъствието на Голямата тройка от турнира.

US Open беше първият голям турнир, който се проведе миналата година след принудителното петмесечно спиране на ATP Tour и WTA Tour поради кризата с коронавируса.
Рафаел Надал беше един от играчите, които решиха да не пътуват, докато Роджър Федерер се възстановяваше от операция на коляното.

Междувременно Новак Джокович бе сензационно дисквалифициран в четвъртия кръг на надпреварата, след като случайно удари жена - съдия в гръкляна с топка.

По този начин пътят на Доминик Тийм към първа титла от Големия шлем стана сравнително по-лесен и безпрепятствен. Тийм отговори гневно на въпрос, зададен от репортер, който гласи:

"Спечелването на титлата означава ли по-малко за теб, имайки предвид отсъствието на Голямата тройка?"

„Никой не може да знае дали щях да спечеля титлата, ако Джокович, Надал и Федерер бяха играли. Но е факт, че я завоювах - моето име е написано на нея и това е всичко, което има значение!“ - каза Тийм.

„Разбира се, Голямата тройка е Голямата тройка, но е имало и други тенисисти преди тях. Тогава никой не ги е питал по-важна или по-незначителна е спечелената титла от Шлема. Същото трябва да важи и сега. Да спечелиш Мейджър винаги е невероятно постижение, така че дори няма смисъл да коментирам този въпрос."

„В крайна сметка името ми е на трофея и винаги ще бъде. Всъщност няма значение кого победих и кой участва или кой не участва на US Open 2020." - завърши световният номер 4.

Източник: Tennishead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм взриви критиците: Моето име е написано на титлата от US Open Тея Кръстева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook