Тийм за мисията на Джокович: Вероятно никога няма да видим нещо подобно в нашия живот

от в 14:08 на 12.09.2021
Калоян Соколов

Доминик Тийм изпрати разочароващ тенис сезон, след като претърпя сериозна травма на китката по време на надпреварата в Майорка и стана ясно, че австреицът няма да може да се завърне по-рано от догодина. Миналогодишният шампион на Откритото първенство на САЩ обаче се включи в екипа от експерти на "Евроспорт" за заключителната фаза от битките в Ню Йорк и сподели очакванията си за финалния двубой между Даниил Медведев и Новак Джокович:

"Медведев не сваля нивото си на игра, колкото и дълго да продължава дадена среща. Той притежава страхотен сервис, което го прави много труден за пробиване, а освен това почти не греши от основната линия и тази комбинация го прави наистина труден за побеждаване. Определено предпочитаната му настилка са твърдите кортове, на които се движи великолепно.

Същевременно Джокович си остава фаворит. Само мога да си представя какво е напрежението върху него, имайки предвид колко трудно е изобщо да триумфираш на само една надпревара от Големия шлем. Спечелването на "календарния шлем" би било уникално постижение и Новак е поставил тази цел в главата си, като ще направи всичко възможно за нейното постигане.

Иска ми са да бъда в неговите обувки, за да изпитам подобно усещане, но по-скоро предпочитам да бъда в моите собствени и да го спра по пътя му към историята. Вероятно ни предстои да видим нещо, на което никога повече няма да станем свидетели в живота си. Това е огромна възможност и трябва да бъдем благодарни за нея.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм за мисията на Джокович: Вероятно никога няма да видим нещо подобно в нашия живот Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | доминик тийм | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook