Тийм за загубата в Лион и предстоящото си участие на Ролан Гарос

от в 16:36 на 21.05.2021
Диана Андреева

Доминик Тийм отсъства от корта известно време в началото на сезон 2021, а липсата на игра оказва видимо влияние върху моментната форма на австриеца. Несигурен и неспокоен, Доминик трудно печели мачовете си в Тура, независимо че в момента се състезава на любимата му настилка - клей. През вчерашния ден световният номер четири допусна поражение в последователни сетове и сподели по-късно, че е силно разочарован от себе си. Ето какво каза той:

„Беше огромно разочарование. Също така бих казал, че е голяма стъпка назад след обнадеждаващите турнири в Мадрид и Рим. Наистина не знам защо се случи. Подготвях се добре тук, тренирах добре, но просто не намерих ритъма и ударите си. Не мога да си го обясня. Както казах, това е огромна стъпка назад. Надявах се да пренеса малкото позитивни знаци от Мадрид и Рим тук, но не се получи. Трябва да анализирам мача и да продължа към Ролан Гарос. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dominic Thiem (@domithiem)

Не ми се отрази добре на увереността. Ако трябва да съм честен, бих очаквал да играя по този начин в Мадрид, защото тогава отдавна не бях излизал на корта. Но сега съм в игрови ритъм от един месец и всъщност се надявах да покажа добър тенис. Не знам какво да кажа или да мисля. Затова трябва да анализирам показаното и да работя здраво за Ролан Гарос – надявам се за най-доброто възможно представяне там. Тренирах добре последните дни, така че проблемът е по-скоро в мачовете. Трябва да намеря начин да си върна играта. Следващият ще е от първи кръг на Ролан Гарос и ще е хубаво да съм се справил със ситуацията преди това.“, завърши Тийм пред ATP. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм за загубата в Лион и предстоящото си участие на Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook