Тийм започна с победа защитата на титлата си в Буенос Айрес

от в 08:19 на 15.02.2019
Калоян Пламенов

Доминик Тийм започна с победа защитата на титлата си на турнира в Буенос Айрес. Той победи в среща от 1/8-финалната фаза германеца Максимилиан Мартерер след 6:4, 6:4. Това бе втори мач между двамата и втора победа за австрийския тенисист над този противник.

Двубоят приключи за час и 24 минути игра, а първият сервис на Доминатора не работеше много добре. Освен това той не направи нито един ас на сметката си за целия мач, но въпреки това показа сериозна доза характер и бе абсолютен господар в множеството разигравания, които се получиха. 

Всичко в първия сет бе решено след един единствен пробив в предпоследния девети гейм, а след това Тийм си спечели подаването и съответно и самия сет. Вторият сет бе изпъстрен от пробиви. Австриецът проби още в първия гейм, но последва моментален рибрейк.

Той си върна пробива аванс в петия гейм, но неговият противник също проби гейм след това. Все пак всичко се реши отново след решителен пробив в деветия гейм, който след това бе затвърден с лекота от Доминатора. 

В следващия кръг той ще има трудната задача да се изправи срещу Пабло Куевас, който е известен с добрата си игра на клей. Уругваецът успя да победи Жоао Соуса след 6:4, 7:5. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм започна с победа защитата на титлата си в Буенос Айрес Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | Максимилиан Мартерер | тенис турнир в Буенос Айрес

Коментари





Следвайте ни в Facebook