Тийнейджърска доминация: Радукану изнесе поредна наказателна акция и е на 1/4-финал!

от в 22:57 на 06.09.2021
Диана Андреева

Шелби Роджърс е изненадата на тазгодишния US Open, наред с Лейла Фернандес и Ема Радукану. В последния за годината турнир от Големия шлем представителката на домакините Роджърс отстрани световтата номер едно и фаворитка за спечелването на трофея в Ню Йорк - Ашли Барти. Но днес силите на Шелби не достигнаха и тя отстъпи в последователни сетове на намиращата се в блестяща форма Ема Радукану.

Дебютантката на US Open Радукану се поздрави с нова впечатляваща победа - 6:2 6:1. Губейки едва три гейма, британката се наложи в двубоя на Артър Аш Стейдиъм и намери място в 1/4-финалите на турнира. Там й предстои сблъсък със златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Белинда Бенчич, която малко по-рано днес спря бившата шампионка от Ролан Гарос Ига Швьонтек.

Мачът не започна никак добре за Радукану. Тинейджърката не намираше начин да се противопстави на мощните отигрвания от форхенд, които Роджърс перфектно насочваше по дъното на корта. Подкрепяна от своите сънародници по трибуните, Шелби набързо излезе напред в резултата с 2:0 гейма, ала доминацията й на корта приключи именно тогава 

Радукану позволи на своята опонентка да спечели едва един гейм до края на самия мач. Ема играеше безпогрешно, като всеки един аспект от тениса й бе на толкова високо ниво, че Роджърс изглеждаше наистине безсилна на корта. Изцяло загубила желание да се бори, Шелби дори не се опитваше да отиграе част от топките, които летяха в нейната част от игрището. За момент амреинкатката се събра и възвърна надеждата на своите почитатели, че нищо все още не е приключило. Тинейджърката обаче далеч не беше на това мнение и след като преодоля обвзелото я напрежение, сложи край на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийнейджърска доминация: Радукану изнесе поредна наказателна акция и е на 1/4-финал! Диана Андреева
Теми:  
us open | белинда бенчич | ема радукану | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook