Тийнейджърът Алкарас продължава да впечатлява, ще играе в третия кръг на US Open

от в 23:25 на 01.09.2021
Владислав Риждов

18-годишният Карлос Алкарас направи своя дебют в Шлема в началото на годината, а днес записа втора поредна победа в Откритото първенство на САЩ и се класира за третия кръг още в първото си участие в основната схема на турнира. Младият испанец се справи с французина Артур Риндеркнех в четири сета - 7:6(6) 4:6 6:1 6:4.

Първият сет предложи равностоен тенис и съвсем логично двамата достигнаха до тайбрек, след като печелеха безапелационно своите подавания. В него Алкарас и Риндеркнех се движеха точка за точка, а французинът за момент дори имаше инициативата. Световният номер 55 обаче запази концентрация и след като отрази две точки за сета, прибра откриващата част на сметката си. Риндеркнех все пак взе своето в последвалия втори сет. Световният №83 проби рано сервиса на Алкарас и бе на нужното ниво до края, за да изравни общия резултат.

В третия сет дебютантът в надпреварата наложи доминацията си и със солидна игра спечели експресно частта в своя полза. Испанецът пречупи на два пъти опонента си, веднъж в началото и веднъж в края на сета, за да се доближи на една ръка разстояния от победата в мача. Четвъртата част, оказала се и последна в двубоя, започна по прекрасен начин за тийнейджъра. Шампионът от надпреварата в Умаг отвори дистанция в резултата, която съумя да запази до самия край и така се поздрави с победата, като нито веднъж не се изправи пред брейк точки.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийнейджърът Алкарас продължава да впечатлява, ще играе в третия кръг на US Open Владислав Риждов
Теми:  
us open | артур риндеркнех | карлос алкарас гарфия | обзор | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook