Тим Хенман: Федерер бе много разочарован след отмяната на Уимбълдън

от в 09:06 на 14.04.2020
Калоян Пламенов

Бившата четвърта ракета при мъжете Тим Хенман призна, че отмяната на Уимбълдън е дошла като гръм от ясно небе за Роджър Федерер.

Още повече, че това е любимият му турнир и той може би имаше една от последните възможности в своята кариера да грабне още един трофей от "Шлема". Часовникът тиктака при Маестрото, тъй като след броени месеци той ще чукне 39 години и краят на кариерата му е все по-близо.

Самият Хенман е четирикратен полуфиналист в турнира. Надпреварата бе отменена за първи път от 1945 година заради коронавирусната пандемия, която обгърна света.

"Мисля, че Федерер вече изрази в социалните мрежи, че е изключително разочарован от отмяната на Уимбълдън. Въпреки това обаче той приема решението, тъй като просто ситуацията е такава. Говорих с него няколко пъти, включително и с Мъри и Фелисиано. Всички са разочаровани и то много", коментира Хенман.

"Времената са доста предизвикателни и никой не знае кога отново ще има тенис. Всички проявяват на 100% разбиране. Със сигурност тези времена ще имат влияние върху спорта. Нещата не са никак идеални, но си мисля, че здравето на хората в крайна сметка е най-важното".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тим Хенман: Федерер бе много разочарован след отмяната на Уимбълдън Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на великобритания | роджър федерер | тим хенман | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook