Тим Хенман: Федерер е нечовек, при него всичко е против всякаква логика

от в 10:50 на 07.07.2018
Калоян Пламенов

Бившият британски тенисист Тим Хенман смята, че Роджър Федерер не е нормален тенисист и всичко, което се случва при него е извън пределите на всякаква логика.

"Само вижте какво се случва в момента. Мъри има проблем и се бори да се върне на корта, Джокович доскоро имаше травма и още не може да намери ритъма си. Рафа Надал също имаше проблеми. За да ти отнеме толкова време да покажеш най-доброто си ниво, тогава има някаква въпросителна", каза Хенман пред "Експрес".

"Федерер бе извън корта доста време, но след това победи трима или четирима играчи от топ 10 на Откритото първенство на Австралия през миналата година и спечели трофея. Момчета като него не са нормални. При тях нещата се случват извън пределите на логиката. Всичко това е нелогично".

"Шестмесечното отсъствие бе прекалено голямо, но си мисля, че в момента той прави графика си по един изключително умен начин, за да бъде здрав и да не му се налага да се лекува толкова дълго време". 

"Финалът на Уимбълдън между Надал и Федерер през 2008 година бе първият финал, който коментирах, а освен това бе и най-добрият мач, който някога съм гледал. Двамата бяха просто изумителни". 

"Ако в онзи период от време някой ми беше казал, че след 10 години Федерер отново ще бъде фаворит на Уимбълдън щеше да ми е трудно да повярвам, но в крайна сметка се случва точно това". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тим Хенман: Федерер е нечовек, при него всичко е против всякаква логика Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook