Тинейджърка надигра Изабелла Шиникова на финала в Лагос

от в 09:11 на 18.10.2021
Диана Андреева

Изабелла Шиникова не успя да завърши седмицата по желания начин. Българската състезателка остана на крачка от трофея на ITF турнира в Португалия след като допусна двусетово поражение от Антония Рузич. Мачът завърши за едва 68 минути - 6:1 6:4, като с този си успех квалификантката, класирана под номер 729, вдигна трофея.

За Шиникова това бе първи финал от 2019-а насам, като Белла бе изразена фаворитка в мача за трофея, ала не намери сили да възспре вдъхновената си опонентка. Това е страхотен пробив за родената през 2003-ата година Рузич. Представителката на Хърватска е една от най-младите състезателки сред първите 1000, а ако продължи да надгражда тениса си и се развие, със сигурност има потенциал за светло бъдеще.

Макар че Шиникова бе далеч по-свежа, имайки се предвид, че е взела участие в цели три мача по-малко от своята опонентка, играта й далеч не бе на нужното темпо. Изабелла често бе в ролята на догонваща в по-продължителтите разигравания, а началният й удар също бе далеч от нужното ниво. Така в крайна сметка българката отстъпи почти без да оказва никаква съпротива и с това мечтата за дебютен трофей през сезона не успя да се сбъдне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тинейджърка надигра Изабелла Шиникова на финала в Лагос Диана Андреева
Теми:  
ITF | изабелла шиникова | теник турнир в Португалия | шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook