Tитлата е овакантена: Сакари надделя над шампионката Бадоса и е на финал в ИУ!

от в 07:32 на 19.03.2022
Калоян Соколов

Мария Сакари имаше трудната задача да се изправи срещу Паула Бадоса на полуфиналите в Индиън Уелс, но гъркинята не се притесни по никакъв начин от предизвикателството да срещне защитаващата шампионка и записа невероятен успех, който я класира за нейния първи финал на ниво WTA 1000 - 6:2 4:6 6:1. По този начин Сакари ще се оспорва трофея с Ига Швьонтек, а победителката няма да се задоволи просто със спечелването на титлата в пустинята, но и с изкачване до номер две в световната ранглиста.

Защитаваща шампионка проби още първото подаване на опонентката си в мача, ала последва серия от четири поредни гейма в актива на световната номер 6 и скоро тя затвори сета в своя полза, реализирайки цели три пробива в неговия ход.

Отговорът на Бадоса не закъсня, като тя отново имаше ранен брейк аванс за начало на втората част и макар скоропостижно да се раздели с него, то този път се окопити значително по-бързо и не позволи да се стигне до нов обрат, изравнявайки общия резултат и така победителката щеше да бъде определена в трети сет.

Там ролите се размениха, защото Сакари най-после успя да направи силен старт и се оказа, че тя се справя далеч по-комфортно с лидерската позиция. Гъркинята нагледно показа страхотната си физическа подготовката, която ѝ помогна да е значително по-свежа от испанката в заключителните етапи от сблъсъка и закономерно именно балканската тенисистка се наложи в този толкова оспорван двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Tитлата е овакантена: Сакари надделя над шампионката Бадоса и е на финал в ИУ! Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | мария сакари | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook