Той отново е тук: Надал с победа в първия си официален двубой от 5 месеца насам!

от в 09:12 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал трябваше да пропусне втората половина от изминалия сезон, след като беше възпрепятстван от хроничната си травма в областта на лявото ходило и не се беше появявал в Тура от надпреварата във Вашингтон насам, когато отстъпи в осминафиналите на Лойд Харис. Сега обаче Матадора е напълно възстановен от физическите си проблеми и вече е обратно на корта, като днес спечели дебютния си двубой за 2022-ра!

Това се случи на ATP 250 турнира в Мелбърн, където заедно със своя сънародник Хауме Мунар се справиха със съпротивата на аржентинците Себастиан Баез и Томас Мартин Ечевери с крайното 6:3 3:6 10:4 и така продължиха към следвашия етап на състезанието по двойки, в който им предстои да срещнат поставените под номер четири Андрей Голубьов и Франко Шкугор.

Срещата стартира безпроблемно за сервиращите тандеми, като те рядко губеха дори точка и никой не съумяваше да вземе надмощие. Ивзведнъж южноамериканците допуснаха сериозно пропукване, правейки редица грешки в близост до мрежата и скоро сетът отиде в актива на испанското дуо.

Във втората част имахме пълен обрат на събитията, защото аржентинците заиграха далеч по-агресивно на ретур и спечелиха редица точки по подобен начин, а това им даде аванс от 3:0 гейма. Оттам насетне играта продължи нъпълно равностойно, което предопредели изиграването на решителен тайбрек до 10 точки.

В него иберийците изнесоха истинска тенис лекция на своите опоненти, които изоставаха сериозно от самото начало и в крайна сметка Рафаел Надал ознаменува с победа завръщането си на голямата сцена, а сега тепърва му предстои да затвърди добрите оставени впечатления при изявите си на сингъл. Там бившият номер едно стартира директно от втория кръг, в който негов съперник ще бъде един измежду Маркос Гирон и квалификант.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той отново е тук: Надал с победа в първия си официален двубой от 5 месеца насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | мелбърн | Обзори | рафаел надал | хауме мунар

Коментари





Следвайте ни в Facebook