Томич с първа победа на турнир от Шлема от 2018 г. насам след отказване

от в 14:55 на 08.02.2021
Мирела Николова

Представителят на домакините Бърнард Томич записа изненадващ успех на старта на Откритото първенство на Австралия над Юичи Сугита след 3:6 6:1 4:1 и принудително отказване на японеца. Любопитното е, че това е първа победа на турнир от Големия шлем за австралиеца от 2018-а насам, когато постигна успех над Хуберт Хуркач на старта на Уимбълдън. В следващата фаза австралиецът ще се изправи срещу победителя от мегасблъсъка между Денис Шаповалов и Яник Синер.

В началото на двубоя Сугита се чувстваше достатъчно комфортно на корта и успяваше да устои на настъпателната игра на опонента си, като дори поставяше под напрежение всеки негов сервис гейм, а пробивът така и не закъсня. Той се оказа достатъчен за японеца да затвори частта в своя полза, но и това бяха последните позитивни моменти за него в днешния мач.

Вторият сет на бърза ръка излетя в сметката на Томич, а противникът му очевидно изпитваше дискомфорт. На почивката при 3:0 в третата част Сугита поиска медицински таймаут, ала дори намесата на лекарите не спомогна болките в абдоминалната област да отшумят и 2 гейма по-късно беше принуден да напусне принудително първата "мейджър" надпревара за годината.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томич с първа победа на турнир от Шлема от 2018 г. насам след отказване Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | бърнард томич

Коментари





Следвайте ни в Facebook