Томич триумфира в Чънду след голяма драма и четири спасени мачбола

от в 14:13 на 30.09.2018
Калоян Пламенов

Бърнард Томич показа, че проблемите извън корта и лошата форма вече са в миналото за него, след като спечели турнира от ATP 250 в Чънду, след като на финала надделя над правещия най-силния сезон в кариерата си Фабио Фонини след 6:1, 3:6, 7:6(7).

Нещо повече, австралиецът спаси цели четири мачбола, за да стигне до крайния успех в турнира. Това е негова четвърта титла в кариерата и първа от 2015 година насам. Той е печелил още турнирите в Богота - на два пъти, както и този в Сидни. 

Срещата между двамата продължи 2 часа и 18 минути. Първият сет бе прекрасен за Бърни и той го спечели с лекота за по-малко от половин час, след като проби във втория и шестия гейм и спаси шест точки за пробив в частта.

Във втория сет Фонини проби в четвъртия гейм и последва моментален рибрейк. Италианецът обаче стигна до решителен пробив в осмия гейм и след това спаси две точки за пробив, за да си вземе най-важното подаване и да прати мача в трети решителен сет.

Той бе доста драматичен. Първо Фонини проби още на старта, а след това Томич спечели три поредни гейма, два от които след пробиви, и дръпна с пробив. Веднага обаче пробивът бе върнат, а до края на сета двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек.

В тайбрека Фабио стигна до цели четири мачбола, след като имаше аванс от два минипробива и сервираше, но пропиля по нелеп начин преднината си и в крайна сметка се оказа на губещата позиция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томич триумфира в Чънду след голяма драма и четири спасени мачбола Калоян Пламенов
Теми:  
бърнард томич | тенис турнир в чънду | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook