Томова беше победена от световната номер 223 и напусна турнира във Висбаден

от в 23:51 на 05.05.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова имаше позитивни изяви през началото на клей сезона, след като достигна до финала на силния турнир в Ещорил и първата ни рака се сдоби със съвсем реален шанс да попадне директно в основната схема на Ролан Гарос, ако продължи с добрите си прояви на корта. Вики обаче не можа да задържи най-високото си равнище и през миналата седмица взе само един гейм срещу рускинята Диана Шнайдер, която се намира извън топ 400 на света. Днес пък българката допусна ново поражение от по-нискоранкирана състезателка, отстъпвайки на Ева Лис със 6:7(3) 4:6. Световната номер 283 показа по-голямо ниво на концентрация в решителните моменти на двата сета и в крайна сметка се класира за четвърфиналната фаза в германския град Висбаден.

Срещата започна силно за Томова, която проби в самото начало и поведе с 3:1. Последва сериозен спад в играта на нашата сънародничка, а това позволи на Лис да осъществи серия от четири поредни спечелени гейма. Все пак Вики навакса своето изоставане и се стигна до тайбрек, но там родната ни представителка отново не беше достатъчно убедителна и първата част отиде в актива на местната тенисистка.

Вторият сет също премина през множество обрати, като двете състезателки си размениха по няколко пробива и всяка имаше сериозни трудности да спечели собственото си подаване. Резултатът се движеше напълно равностойно до 4:4, когато Лис реализира пореден брейк този път го затвърди, слагайки точка на спора в сблъсъка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова беше победена от световната номер 223 и напусна турнира във Висбаден Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгенис | виктория томова | висбаден | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook