Томова и Халеп под въпрос за турнира в Палермо

от в 11:03 на 25.07.2020
Димитър Беловски

Симона Халеп и Виктория Томова трябва да участват на турнира в Палермо, който започва на 3 август. Вчера обаче италианския здравен министър Роберто Сперанца обяви, че пристигащите от България и Румъния трябва да изкарат 14-дневна карантина, което на практика поставя под въпрос участието на Халеп и Томова на турнира.

Турнирният директор Оливейро Палма обяви, че е изпратил писмо до Сперанца, в което го призовава за освобождаване от карантина на тенисистките, които ще участват в турнира.

Иначе WTA турнира в Палермо, който стартира на 3 август, ще е първият турнир изобщо след пандемията от коронавируса. На самият турнир ще се вземат много строги мерки за разпространението на COVID-19. На централния корт, който е с капацитет 1 500 души, ще бъдат допуснати едва 350 души.

Освен това тенисистите ще бъдат тествани няколко пъти: преди да пристигнат в Палермо, при пристигането си и на всеки четири дни.

„Убеден съм, че има всички нужни условия и гаранции, които могат да осигурят дерогация за всички тенисистки, идващи от Румъния и България, за да избегнат карантината и следователно, оттеглянето им от турнира,“ заяви Палма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова и Халеп под въпрос за турнира в Палермо Димитър Беловски
Теми:  
виктория томова | симона халеп | тенис турнир в палермо

Коментари





Следвайте ни в Facebook