Томова изигра нов силен двубой и е 1/8-финалистка на WTA турнира в Монтерей!

от в 11:27 на 01.03.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова стартира от пресявките участието си на WTA турнира в Монтерей, но тази нощ записа своята трета поредна победа и вече е сред осминафиналистките. Първата ни ракета надигра световната номер 100 Даян Пери с категоричното 6:4 6:0 и в следващия кръг ще премери сили с рускинята Анастасия Потапова, която продължи служебно напред, тъй като украинката Елина Свитолина отказа да излезе за мача си срещу нея, позовавайки се на моментната политическа ситуация и нападенията на Русия спрямо нейната страната.

Срещата стартира равностойно, като имахме само една точка за пробив в първите осем гейма, но тя бе пропусната от нашата сънародничка. Стигна се до 4:4, когато българката постепенно взе надмощие в дългите размени от дъното на корта и миксираше играта с чудесно изпълнени къси топки, които се оказаха скритото оръжие за нея и скоро Вики имаше аванс в отделните части.

Вторият сет се превърна в истински тенис рецитал от страна на родната ни представителка, която не допускаше почти никакви непредизвикани грешки, докато французойката изглеждаше бледа сянка на себе си и виждахме непрестанни неточности от ракетата ѝ. Това позволи на Томова да удължи серията си на цели 8 последователно спечелени гейма, с което се изстреля безпроблемно към втория кръг на надпреварата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова изигра нов силен двубой и е 1/8-финалистка на WTA турнира в Монтерей! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | даян пери | елина свитолина | монтерей | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook