Томова не можа да се противопостави на 17-годишна чехкиня и напусна турнира в Хърватия

от в 17:39 на 02.06.2022
Мартин Петков

Виктория Томова изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона, с които все пак съумя да се справи, за да намери място в основната схема на Ролан Гарос, където още на старта преклони глава срещу световната номер 9 Даниел Колинс. Оставила зад гърба си случилото се в Париж, през тази седмица родната представителка се включи в WTA 125 надпреварата в Макарска и стартира с успех, който я отведе до сблъсък в хода на днешния ден срещу една от най-талантливите състезателки в лицето на 17-годишната Линда Носкова, която бе близо до сензационна победа срещу Ема Радукану на Откритото първенство на Франция.

Двубоят ни предостави два огледални сета, в които българката имаше своите шансове, но грешките в играта ѝ бяха значително повече от позитивите, поради което отстъпи на чехкинята след 3:6 3:6, за едва 72 минути на корта.

Дебютните геймове за двете тенисистки преминаха без особено интригуващи моменти, преди да станем свидетели на брейкболи във всяко от последвалите подавания. Първоначално сервиращите се защитаваха умело, ала сериозен набор от грешки на Вики не ѝ позволи да окаже съпротива и първа се пропука, като изостана в резултата с 2:4. Първата ни ракета при жените обаче нито за миг не наведе глава и се абстрахира отлично от неточностите си до момента, за да реализира рибрейк. За наше съжаление, хубавите думи по адрес на българката в този момент намериха своя край, след като тя спечели едва една точка от следващите девет и логично загуби откриващия сет.

Софиянката стартира обещаващо във втората част и заслужено след силно представяне на ретур се поздрави с пробив, но предимството ѝ не се задържа дълго, като допусна рибрейк и възстановяване на паритета. Томова постепенно създаде убеждението, че има още какво да покаже в двубоя, ала след поредния си фарс на начален удар в седмия гейм надеждите ѝ за нещо в мача мигом изчезнаха и родната представителка напусна надпреварата в Хърватия във фазата на осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова не можа да се противопостави на 17-годишна чехкиня и напусна турнира в Хърватия Мартин Петков
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | линда носкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook