Томова не съумя да осъществи обрат и така България няма да има представителка в основната схема при дамите

от в 15:13 на 27.05.2021
Диана Андреева

Виктория Томова бе последната надежда на страната ни да имаме представител в основната схема на Ролан Гарос 2021 при дамите, ала за съжаление първата ни ракета се предаде след трисетова битка с Куруми Нара. Томова бе на път да реализира страхотен обрат, след един много неубедителен първи сет, ала в решаващите моменти отново загуби ритъма си и в крайна сметка се предаде - 6:3 0:6 6:4 в полза на световтата номер 155. 

Българските тенис почитатели имаха огромни очаквания към Вики, защото през последните няколко седмици тя показа страхотна игра на клей. Томова достигна до 1/2-финала на WTA 250 Belgrade Open по-рано и заслужено се приближи до топ 100 в световната ранглистата. Първата ни ракета се намираше в отлична форма, а откриващия й мач бе много убедителен, но за съжаление днес тя не успя да покаже най-добрия си тенис и закономерно отстъпи. 

Мачът бе изпълнен с обрати. Томова започна катастрофално срещата, а играта й бе далеч от познатото ниво. Пасивна от основна линия, Вики не беше достатъчно убедителна и на начален удар. След серия от непредизвикани грешки Томова предаде частта, като езикът на тялото й далеч не даваше добри сигнали. Щом почивката приключи, първата ни ракета показа една много различна страна от себе си и без никакви колебания "върза геврек" на своята опонентка, възвръщайки паритета в сетовете.

Решаващата част започна добре за Нара, която бързо си осигури аванс от два брейка за 4:1, ала Томова мигновено показа, че няма да се предаде толкова лесно. Вики успя да изравни в резултата - 4:4, но нова доза непредизвикани грешки се оказаха ключови за изхода на мача и в крайна сметка Нара се поздрави с победата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова не съумя да осъществи обрат и така България няма да има представителка в основната схема при дамите Диана Андреева
Теми:  
виктория томова | ролан гарос квалификации | томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook