Томова отново не можа да предолее Нара и напусна WTA турнира в Нотингам на старта

от в 20:17 на 07.06.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова откри сезона си на трева с тежка битка, която за съжаление завърши с поражение на нашето момиче. Първата ни ракета се изправи срещу Куруми Нара, а именно японката спря Вики във втория кръг на пресявките в Париж. Днес двете тенисистки отново предложиха здрава битка, но успехът отново беше за азиатката - 6:4 6:7(2) 6:2. Така Нара се класира за втория кръг на WTA турнира в Нотингам, където я очаква сериозен тест в лицето на Кристина Младенович.

Двубоят започна изключително любопитно, като двете спасиха по три поредни брейкбола в дебютните си подавания, само че това вдъхна повече увереност у световната номер 155 и тя скоро водеше с 4:1 гейма. Реакцията на Вики беше светкавична, тъй като съвсем скоро резултатът бе изравнен, само че нова силна серия на японката прати сета в нейна полза.

Българката имаше силен старт във втората част, който я отведе до аванс от 3:1, ала азиатката моментално навакса пасива си. Играта продължаваше изключително равностойно, а Томова трябваше да сервира за вкарване на сета в тайбрек. Тогава тя беше пристисната до стената, защото трябваше да отразява два мачбола, но се справи блестящо със задачата и не даде никакви шансове на съперничката си в последвалия дълъг гейм.

Третата част имаше катастрофално начало за родната ни представително, която изостана с два пробива, ала нашето момиче върна единия от тях и достигна до ситуация 0:40 в опит да възстанови изцяло париетата. Този шанс обаче беше пропилян, което повлия много негативно на сънародничката ни и тя не спечели нито гейм повече.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова отново не можа да предолее Нара и напусна WTA турнира в Нотингам на старта Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook