Томова оцеля в тежка битка с квалификантка и ще играе на първия си 1/4-финал за сезона!

от в 15:49 на 09.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова не спечели нито един от откриващите си три мача през 2023-та, но е напълно преобразена от края на Аустрелиън Оупън насам и печели минимум по два мача във всеки един свой турнир, като последователно премина успешно пресявките на WTA надпреварите в Линц, Доха и Дубай. През тази седмица пък българката за пръв път през сезона играе на ITF ниво, заемайки позицията на топ поставена в словашкия град Търнава.

Състезанието се провежда на твърди закрити кортове и е от категория W60, a Вики днес преодоля съпротивата на хърватската квалификантка Леа Бошкович, за да се класира за първия си четвъртфинал през сезона - 7:6(5) 4:6 6:3. Така Томова си гарантира сблъсък с осмата поставена Греет Минен, която е бивша номер 69 и на миналогодишния Уимбълдън се поздрави с шокиращ успех над Гарбинье Мугурса.

Началните минути на двубоя се превърнаха в истински фестивал на пробивите, в който първата ни ракета на цели три пъти излизаше с брейк напред, но веднага след това губеше своята преднина. Божкович дори обърна геймовете до 6:5 в своя полза и нашата сънародничка трябваше да сервира за оставане в света, но това не е я притесни ни най-малко и тя изравни резултата, а впоследствие взе ранен аванс в тайбрека и не го изпусна до последно.

Вторият сет се разви коренно противоположно, тъй като хърватката отмъкна подаването на родната ни представителка в самото начало и оттам насетне не изпусна инициативата, макар че неколкократно беше поставена в трудни ситуации. В крайна сметка този пробив се оказа единствен в хода на цялата част и победителката трябваше да бъде определена в трети сет.

Там водачката в схемата заигра далеч по-темпово и постигаше редица неспасяеми остри диагонали, което ѝ позволи да натрупа преднина от 3:0 гейма. Вики определено си беше научила урока от старта на срещата, защото този път действаше максимално концентрирано от сервис линията и не даде нито един шанс за рибрейк на своята съперничка, подпечатвайки си място в 1/4-финалите.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова оцеля в тежка битка с квалификантка и ще играе на първия си 1/4-финал за сезона! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | търнава

Коментари





Следвайте ни в Facebook