Борбена Томова бе близо до успеха, но напусна Уимбълдън след трисетова битка

от в 14:19 на 24.06.2021
Диана Андреева

За съжаление и Виктория Томова не успя да намери място в третия квалификационен етап на Уимбълдън 2021. Българката бе на път да сътвори немислим обрат, ала комбинацията от напрежение и неприятни условия за игра я изхвърлиха от надпреварата. Вики отстъпи на Даниеле Лао в три сета - 1:6 6:2 4:6 и сложи край на надеждите си да повтори най-доброто си представяне от 2018 година, когато отстъпи на Серина Уилямс във втори кръг.

Томова бе сочена за фаворитка още от първите минути, но съвкупност от прибързани решения на българката и неприятни условия за игра сериозно объркаха очакванията на букмейкърите. Вики не можеше да намери очертанията на корта както на сервис, така и от форхенд страната. Втората ракета на страната ни допускаше грешка след грешка и за по-малко от 30 минути предаде откриващия сет с 1:6.

Щом почивката приключи, Томова се завърна на корта много по-уверено, а това даде мигновен резултат. Вики си осигури брейк аванс и сложи край на негативната си серия. Без никакви колебания световната номер 105 запази преднината си и след като реализира нов пробив, успя да възвърне паритета в отделните части.

В третата решителна част нашето момиче стартира с ранен пробив, но съперничката ѝ съумя светкавично да го върне. Историята се повтори и в петия гейм, когато софиянката отново поведе с брейк, но не успя да го затвърди. Проблемите от начален удар за Томова продължиха с пълна сила и макар да спаси 2 брейкбола в маратонския осми гейм, тя допусна пробив в следващото си подаване при 4:5, което ѝ костваше и загубата на срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Томова бе близо до успеха, но напусна Уимбълдън след трисетова битка Диана Андреева
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | квалификации | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook