Тони Надал: Бих се радвал, ако Надал играе в Майорка в бъдеще

от в 11:34 на 04.04.2020
Димитър Беловски

Тони Надал, който е турнирен директор на турнира на трева от ATP в Майорка, каза че за него би било мечта, ако Надал играе на турнира в бъдеще.

„Очевидно, като директор на надпреварата, бих бил доволен, ако Рафа реши да играе в Майорка. Но решението трябва да бъде взето от Рафаел- Неговата възможност да играе тук, след като трябва да играе на Уимбълдън по-късно също е от значение,“ каза Тони Надал пред испанския вестник Марка.

Чичото на световният №2 коментира отменянето на турнира заради пандемията от коронавируса.

„Но тъй като в спорта всичко се променя толкова бързо, никога не знаеш. Това са новини, които очаквахме. Днес, както в света и най-вече в Испания, всичко различно от коронавируса престана да бъде актуално“.

Испанецът заяви, че няма нищо против да поведе турнира през септември или октомври.

„Оставяме си време да решим дали можем да организираме турнира по-късно. В Майорка можеш да играеш през септември без проблеми, както и през октомври. Времето тук е по принцип е хубаво до декември. Но, за да организираш турнир по някое друго време в календара, трябва да изчакаш мнението на ATP дали ще отмени всички турнири през годината или не,“ каза Тони.

„Всъщност времето в Майорка е по-добро през октомври, отколкото на Уимбълдън през юли. Проблемът не тревата, а животът отново да се върне към нормалните си темпове,“ заяви чичото на Рафа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Бих се радвал, ако Надал играе в Майорка в бъдеще Димитър Беловски
Теми:  
майорка | рафаел надал | тони надал | чичо тони

Коментари





Следвайте ни в Facebook