Тони Надал: Изумява ме това, че Новак се замесва в толкова негативни прояви напоследък

от в 08:40 на 15.10.2020
Анисия Стоева

Точно като Рафаел Надал на корта, Тони Надал не се притесни да се включи в скорошния спор относно коментара на Горан Иванишевич, че „Рафа няма шанс на финала”.

 Изказването бе изразено, когато се дискутираше формата на Джокович, с която достигна до финала на Ролан Гарос 2020. Попадайки в капана на испанеца обаче, сърбинът загуби след 0:6 2:6 5:7 в последователни сетове. 17-кратният шампион на турнири от Шлема никога не е губил сет от този вид по този разгромен начин (0:6). Рафа доминираше в двубоя, оставяйки Новак без шансове за завръщане в срещата.

,,В своите бомбастични прогнози Иванишевич каза, че неговият възпитаник е напълно подготвен както тактически, така и психически за този финал. Действителността показа, че не е точно така”- коментира Тони. 

Горан Иванишевич наистина вярваше, че Джокович е фаворитът за спечелване на шампионата, но загубата се оказа прекалено голямо хапче за преглъщане.

Чичото на Надал добави още: „Наистина е жалко велик шампион като Новак да се замесва в толкова негативни прояви особено напоследък. Винаги съм разбирал, че изявленията имат двойствен ефект: върху самия себе си и върху съперника”.

Тони Надал държеше рекорда за най-много титли, спечелени като треньор (16), считано до 2-ри февруари 2020. Горан Иванишевич пък е единственият играч, печелил Уимбълдън като играч, влизащ с „уайлдкард”.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Изумява ме това, че Новак се замесва в толкова негативни прояви напоследък Анисия Стоева
Теми:  
джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook