Тони Надал: Предупредих Рафа, че няма да съм му треньор, ако хвърля ракетата си

от в 15:02 на 12.12.2021
Диана Андреева

Емоциите често пъти взимат връх в изявите дори и на най-опитните и успешни състезатели в Тура. Изблиците им на гняв пък понякога взимат "жертви", в лицето на тенис ракетите им, които са многократно удряна в земята. В края на всеки сезон Tennis TV изготвят кратък видео клип, в който са поместени най-запомнящите се "унищожителни акции" от страна на играчите, но бившия световен номер едно Рафаел Надал никога не участва в тях. Причината е, че в хода на продължителна си кариера, Матадорът никога не е наранявал умишлено своята ракета.

Чичото на Надал и бивш негов дългогодишен наставник - Тони Надал, сподели любопитна история от миналото на 20-кратния носител на титли от Шлема. Той разкри какво според него е повлияло на Рафа, за да може той да има славата на спокоен човек, който никога не е чупил ракетата си. Ето каква точно е случката:

"Рафа не е разбивал никога ракетата си в земята. Веднъж му казах: Ако посмееш да хвърлиш дори и една ракета, прекратяваме съвместната си работа. Не забравяй, че има хиляди деца, които нямат възможност да си позволят да притежават ракета."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Предупредих Рафа, че няма да съм му треньор, ако хвърля ракетата си Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook