Тони Надал: Рафа да ме е уволнил, ако не му бях чичо

от в 01:00 на 20.02.2016
Tennis.bg

В Буенос Айрес Тони Надал направи повече от любопитно изказване за отношенията си със своя племенник.

"Имам голям късмет да съм негов чичо, това прави смяната ми в ролята на треньор много по-трудна. Ако не му бях роднина, той вероятно щеше да ме смени.

"Не мога да извадя най-доброто от Рафаел, единствено той може да го стори. В тениса играчът издига треньора, а не обратното," коментира Тони Надал, който на 12 години е в основата на това Рафа да предпочете тениса пред футбола.

Специалистът също така признава, че би му се искало да вижда Надал да изпълнява форхенда си както го прави Роджър Федерер.

"Много ми се иска да видя той да удря форхенда, движейки се напред. Правили сме го, когато бе малък. Впоследствие, щом навлезе при професионалистите Рафаел започна да удря топката малко по-късно. Без съмнение бих се радвал да го виждам да го отиграва като Федерер."

Тони Надал обобщава пред "Марка" и своята философия. "Най-важното нещо в живота е волята. Като треньор винаги съм се притеснявал повече за тези проблеми, отколкото за техническите въпроси от играта. В живота характерът е от фундаментално значение."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Рафа да ме е уволнил, ако не му бях чичо Tennis.bg
Теми:  
рафаел надал | тенис треньори | тони надал | чичо тони

Коментари





Следвайте ни в Facebook