Тони Надал: Рафа вероятно ще играе още две-три години

от в 02:57 на 02.04.2019
Георги Христов

Тони Надал изрази мнение, че неговият бивш възпитаник Рафаел Надал ще се състезава най-вероятно още два или три сезона. Дотук през 2019 година Рафа достигна до финала на Australian Open като отстъпи на Новак Джокович, а в Индиън Уелс не излезе за двубоя си с Роджър Федерер от полуфиналите заради травма.

"Рафаел иска да продължи да играе независимо от физическите проблеми. Това е най-важното и докато това е така - кой знае? Може би две или три години още. Казвам, че Рафаел не е тенисист, а контузен човек, който играе тенис. А това е много трудно," коментира Тони Надал пред El Pais.

Тенис треньорът не е изненадан от доминацията на по-опитните състезатели в последните години. "Младите тенисисти са добри, но са по-малко отдадени. Виждал съм много младоци да не се борят достатъчно, а Рафаел, Джокович и Федерер винаги дават всичко от себе си. Когато започвахме най-добрите бяха между 21 и 23 години. Сега най-добрите са на 29, 30, 32 и 37 години."

Сега Рафа Надал предстои да се съсредоточи върху любимата си част от сезона - надпреварите на клей в Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и "Ролан Гарос".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Рафа вероятно ще играе още две-три години Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис бг надал | тенис новини | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook