Тони Надал разкри какво е казал на Рафа след първия път щом е видял Джокович

от в 15:02 на 17.07.2018
Георги Христов

Новак Джокович успя да се завърне в топ 10 на световната ранглиста, след като триумфира на Уимбълдън. В хода на състезанието Ноле надигра Рафаел Надал в полуфиналите след изключителна битка с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8.

В тази връзка чичото и дългогодишен наставник на Рафа - Тони Надал разкри какви са били първите му мисли, след като за първи път е видял Джокович в игра. Това се е случило през далечната 2005 година, когато Ноле е бил на 17 години.

"Видях Новак Джокович за първи път през 2005, тъкмо на Уимбълдън," разкри 57-годишният Тони Надал пред испанския El Pais.

"Разхождах се край тренировъчните кортове, за да отида при Рафа, който ме чакаше в съблекалнята. Спрях се да погледам мач на Хуан Монако на корт №18. Наблюдавах около 15 минути и веднага разпитах за неговия съперник.

"След това, когато се прибрах в съблекалнята, казах на Рафа, че имаме проблем в лицето на много добър играч. Тенисист, който може да остави следа във всеки един спорт и притежава нещо повече."

Самият Надал похвали Джокович след успеха му в Лондон преди дни. "Новак няма никакви слабости. Той може да атакува и да се защитава еднакво добре. Притежава чудесен поглед върху играта и е един от най-добрите от ретур.

"Винаги съм вярвал, че сърбинът ще се завърне и ще играе отново на топ ниво. Учудваха ме мненията, които поставяха това под съмнение и подценяваха уменията му.

"Само преди две седмици в Куинс той игра финал срещу Марин Чилич и само едно разиграване го лиши от титлата," коментира Тони Надал.

От своя страна Джокович спечели първата си титла от Големия шлем през 2008 и независимо от конкуренцията на Надал и Роджър Федерер, успя да оглави ранглистата в продължение на 223 седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал разкри какво е казал на Рафа след първия път щом е видял Джокович Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook