Тони Надал: Винаги ще вярвам в Рафа, но смятам Джокович за фаворит на US Open

от в 11:36 на 14.07.2021
Диана Андреева

Новак Джокович спечели титлата на Уимбълдън и с това изравни по брой мейджър титли останалите състезатели от Голямата тройка - Рафаел Надал и Роджър Федерер. Постижението му със сигурност заслужава адмирации, а на това мнение е дори и Тони Надал. Чичото на Матадора вярва, че сърбинът е фаворит и за предстоящия US Open, а ето какво точно сподели той в интервю:

"В момента балканецът се намира в чудесна форма и изглежда като играчът с най-сериозни шансове да триумфира в състезанието по спечелени титли от Големия шлем. US Open е след месец и половина и още тогава той ще има шанс да се превърне в едноличен рекордьор. Все пак обаче не бива да се забравя, че Рафаел Надал също ще участва в турнира. Ако има нещо, което никога няма да загубя, това е непоклатимата ми вяра в Рафа.

Мисля, че в момента нивото на Джокович не е това, което беше през 2011 или 2015, но въпреки това той показа, че все още е с една крачка пред тенисистите от следващото поколение. В последните си три финала на Големия шлем той победи трима различни представители на новата генерация в лицето на Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Матео Беретини.", завърши Тони Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Винаги ще вярвам в Рафа, но смятам Джокович за фаворит на US Open Диана Андреева
Теми:  
us open | новак джокович | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook