Топ 8 на най-скъпоплатените тенисисти през 2020 г.

от в 15:08 на 07.12.2020
Tennis.bg

Пандемията от коронавирус се отрази по сериозен начин и на света на спорта, където най-добрите атлети на планетата бяха принудени да се задоволят със значително по-ниски приходи от обикновено. Много първенства и турнири бяха отменени, а наградните фондове - намалени.

Тенисът е един от най-добре платените спортове в света, но дори и той трябваше да се справи по собствен начин с коронавирус пандемията. В тази статия все пак ще разгледаме кои са осемте най-добре платени тенисисти за годината и колко са успели да заработят. Междувременно не забравяйте да разгледате тенис коефициентите в winbet online, които със сигурност могат да ви донесат отлични печалби.

8. Ига Святек - $2,261,213

Тийнейджърката от Полша е и най-младият състезател в този списък. 19-годишната полякиня изненада цялата тенис общественост тази година, след като спечели Откритото първенство на Франция. Бъдещето за нея изглежда бляскаво.

7. Александър Зверев - $3,279,966

Годината завърши с разочарование за Александър Зверев, който достигна финала на US Open, но загуби битката за трофея с Доминик Тийм. Самото достигане до финала в Ню Йорк обаче му донесе към $1.5 милиона долара от наградния фонд.

6. Наоми Осака - $3,352,755

През тази година Наоми Осака триумфира на Откритото първенство на САЩ, като само този успех позволи банковата ѝ сметка да набъбне с 3 милиона долара. Реално това са почти всичките ѝ приходи за годината, но пък изглежда достатъчно, нали?

5. Данийл Медведев - $3,622,891

Един от най-добрите руски тенисисти се представи страхотно в самия край на сезона, когато успя да спечели и финалния турнир на ATP в Лондон. През ноември той съумя да победи цели седем опоненти от Топ 10, което му спечели не само титлата в Лондон, но и тази в Париж.

4. Рафаел Надал - $3,881,202

И през тази година Рафаел Надал се представи според очакванията, печелейки за пореден път Откритото първенство на Франция “Ролан Гарос”. За 13-и път, ако трябва да сме конкретни. През годината той се представи постоянно и достигна поне 1/4-финалите на всеки турнир, в който взе участие.

3. София Кенин - $4,302,970

Американката София Кенин записа превъзходна година, която със сигурност няма да забрави. Родената във Флорида състезателка спечели “Аустрелиън Оупън” в началото на годината, а освен това достигна и финала на “Ролан Гарос”. Това сензационно представяне ѝ донесе и солидни приходи, разбира се.

2. Доминик Тийм - $6,030,756

Цели 3 милиона долара австриецът Доминик Тийм заработи от спечелването на US Open, където той геройски успя да обърне Александър Зверев, губейки първите два сета. За Тийм това бе и първа титла от Големия шлем. Със сигурност Тийм даде наистина силна заявка за нещо повече и през следващата година.

1. Новак Джокович - $6,511,233

2020 не бе добра година за човечеството, но Новак Джокович няма от какво да се оплаче. Сръбският феномен отново спечели титлата в Австралия, а освен това триумфира на турнирите в Дубай, Синсинати и Рим. Като негативен спомен най-вероятно ще му остане случилото се на US Open, когато той бе дисквалифициран, след като нацели с топка в гърлото един от съдиите на корта. Джокович продължава да държи рекорда за най-много спечелени пари от тенис до момента - повече от 145 милиона долара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ 8 на най-скъпоплатените тенисисти през 2020 г. Tennis.bg
Теми:  
най-скъпоплатените тенисисти | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook