Топ поставената Свитолина отпадна още на старта в Тенерифе!

от в 17:23 на 20.10.2021
Диана Андреева

Мария Осорио Серано изненада Елина Свитолина и изхвърли украинката от WTA надпреварата в Тенерифе още на старта. Серано изигра солиден мач и заслужено надделя с резултат 5:7 6:3 6:2 за два часа и три минути на корта. 

Откриващата част започна с размяна на един пробив, но постепенно натискът от страна на Осорио Серано и тя съумя да излезе напред в резултата. Колумбийката обаче изпусна брейк преднината си, а от там насетне ситуацията за световната номер 63 тръгна изцяло надолу. Настойчивата игра на Свитолина й спомогна да поеме инициативата в разиграванията и тя набързо затвърди резюмето си на фаворитка, излизайки напред в общия резултат. 

Втората част също започна с преимущество на Свитолина. Тя се добра до ранен брейк, който вдъхна увереност в представянето й, но световтата номер 63 не само съумя да възвърне паритета, но в самия край на сета открадна още веднъж сервиса на една от фаворитките за титлата и така си извоюва втората част на сметката си. 

Решаващият сет започна равностойно. Двете състезателки играеха на наистина високо ниво, но след като си размениха по един пробив, силите на Свитолина сякаш приключиха и тя се предаде. От там насетне Осорио Серано изцяло пое контрола над случващото се и съумя да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставената Свитолина отпадна още на старта в Тенерифе! Диана Андреева
Теми:  
елина свитолина | свитолина | тенерифе

Коментари





Следвайте ни в Facebook