Топ поставеният Алиасим пропиля 2 мачбола и напусна турнира в Маракеш

от в 23:15 на 07.04.2022
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим започна сезона по отличен начин и даде сериозна заявка, че ще бъде един от сериозните претенденти за големите трофеи. Канадецът спечели своята дебютна ATP титла, след като надделя над Стефанос Циципас на финала в Ротердам, само че не може да пренесе добрите си изяви на американска земя, където допусна загуби на старта в двата дебютни Мастърса през 2022-ра.

Това накара Оже-Алиасим да търси възможност да натрупа по-голяма игрова практика, която да му е от полза за най-значимите събития от клей сезона и прие "уайлд кард" за участие на ATP 250 надпреварата в Маракеш. Там световният номер 9 зае мястото на топ поставен в схемата, но трябваше да преглътне поредно разочароващо поражение в последните седмици, отстъпвайки още във втория кръг на словака Алекс Молчан - 4:6 6:2 6:7(7).

Първата част започна по-добре за аутсайдера, който реализира ранен пробив и се възползваше от множеството неточности на именития си съперник. Все пак канадецът започна да намира ритъма си, като съвсем скоро изравни резултата и наглед пое контрола над събитията на корта. Неговият начален удар обаче продължаваше да бъде силно уязвим, а двойните грешки идваха в най-неподходящите моменти, което позволи на Молчан да сервира за спечелването на сета. Тогава водачът в схемата се сдоби с три поредни брейкбола, ала не съумя да материализира нито един от тях и се оказа догонващ в сетовете.

Втората част ни предложи една съвсем друга продукция от страна на 21-годишния играч, който вземаше топката максимално рано и непрестанно пласираше впечатляващи уинъри. Първото подаване пък най-после заработи в услуга на Оже-Алиасим, за да може той да осъществява познатите си скоростни комбинации. Топ поставеният често решаваше нещата с първия си удар след сервиса и заслужено на два пъти отмъкна съперниковия начален удар, достигайки до заслужен паритет в общия резултат.

Третият сет ни предложи най-доброто от арсенала на двамата тенисисти и качествените разигравания бяха постоянно явление. Молчан пръв взе преднина, но беше скоростно застигнат в геймовете и дори му се наложи да спасява мачбол. Левичарят показа здрави нерви, отразявайки тази опасност и вкара срещата в решителен тайбрек.

Там фаворитът навакса пасив от 3:5 точки, след което имаше още един шанс да сложи точка на спора, само че словакът проведе три поредни безгрешни размени от основната линия и заслужено се поздрави с дебютната си победа над представител на топ 10. В следващия кръг на световния номер 65 му предстои да се изправи срещу шестия поставен - Ботик ван де Зандсхулп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният Алиасим пропиля 2 мачбола и напусна турнира в Маракеш Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | маракеш | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook