Топ поставеният Буста продължава към 1/4-финалите; Гаске надделя над Еванс

от в 11:00 на 26.08.2021
Владислав Риждов

Пабло Кареньо Буста продължава да демонстрира добрата форма, в която се намира напоследък. Испанецът се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Уинстън-Сейлъм, след като във вчерашния ден не остави шансове на Доминик Кьопфер - 6:2 6:3 и записа трети успех над този съперник през сезона.

Срещата започна добре за двамата съперници, които бяха безгрешни от линията за сервис и поддържаха паритета в резултата. Това обаче не продължи дълго и №1 в схемата бързо придоби инициативата на корта. Буста взе подаването на Кьопфер за 4:2, а до края на частта не даде нито гейм повече на германеца, повеждайки уверено в общия резултат. Ситуацията във втория сет бе идентична. Световният номер 12 бе по-инициативният и въпреки че му се наложи да отразява рано точка за брейк, впоследствие Буста пое контрола над срещата. Втората ракета на Испания се нуждаеше от един единствен пробив, за да се справи със съпротивата на Кьопфер, като по този начин записа трета поредна победа над германския левичар.

Опитният Ришар Гаске също си гарантира място във фазата на четвъртфиналите. Французинът се справи в последователни сетове с Дан Еванс - 6:4 7:6(4) в мач, който продължи час и 51 минути.

Двубоят като цяло бе равностоен, но Гаске се оказа по-концентриран във важните моменти и закономерно се поздрави с успеха. Откриващата част стартира с брейк на сметката на французина, който пречупи Еванс още в първия му сервис гейм. В остатъка от частта световният номер 82 бе достатъчно солиден и съумя да задържи предимството си, а с това поведе и в отделните части. През втората част британецът се окопити и за момент пое инициативата на корта. Еванс поведе с 3:1, но Гаске бързо възстанови равенството и изравни за 4:4. В последвалия тайбрек френският ветеран навакса изоставане с минипробив, за да може в крайна сметка да се поздрави с победата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният Буста продължава към 1/4-финалите; Гаске надделя над Еванс Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | пабло кареньо буста | ришар гаске | тенис турнир в уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook