Топ специалист: Джокович заслужава огромно уважение, че следва убежденията си

от в 13:25 на 02.04.2022
Диана Андреева

Новак Джокович недвусмислено заяви в началото на месец февруари, че е напълно готов да пожертва всички трофеи и успехи, но не и да се ваксинира срещу COVID-19. Малцина обаче застанаха в защита на световния №1 и подкрепиха решението му да не се имунизира, а в скорошно интервю за Джокович се застъпи и друг бивш състезател в Тура и треньор - Роб Стекли.

Дългогодишният наставник на Денис Шаповалов изрази възхищението си от сърбина и сподели, че не са много професионалните тенисисти, които биха избрали принципите си пред славата и успехите. Ето какво точно коментира той: "Малцина биха постъпили като Джокович, ако са изправена пред подобна дилема" - започна той.

"Новак заслужава респект за това, че се придържа към принципите си и не си поставя ваксина против COVID-19, въпреки високата цена, която плаща с това си решение. Това е наистина възхитително и аз лично уважавам Джокович толкова много точно заради това какъв човек е всъщност.

Изпитвам само и единствено уважение към Джокович. Той не заслужава да бъде съден за това, че отстоява мнението и принципите си. Всеки има право на собствен избор и щом Новак не желае да бъде ваксиниран, няма как да бъде принуден." - завършва изказването си Роб Стекли.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ специалист: Джокович заслужава огромно уважение, че следва убежденията си Диана Андреева
Теми:  
atp | джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook