Този път Григор бе повече от убедителен срещу Манарино и започна успешно в Акапулко!

от в 07:10 на 17.03.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра първия си официален двубой от Откритото първенство на Австралия насам, но това по никакъв начин не оказа влияние на първата ни ракета и той пренесе успешно високото си ниво на игра в Акапулко, където на старта срещна Адриан Манарино.

Родният ни представител и французинът сътвориха невероятно драматичен двубой в същия турнир през миналия сезон, само че този път българинът бе далеч по-убедителен и не остави никакви шансове на опонента си, който се отказа при резултат от 6:4 3:0 в полза на Гришо и по този начин хсковлията намери място във втория кръг, а там ще го очаква трудно препятствие в лицето на талантливия Миомир Кецманович.

Григор имаше известни проблеми с намирането на ритъма си в началните минути, като често пресилваше ударите си и левичарят притежаваше известен игрови превес. Постепенно Гришо навлезе в мача на пълни обороти и достигна до първа точка за пробив, само че пласира твърде къс ретур и ветеранът веднага го наказа със светкавичен форхенд.

Димитров обаче продължи да настоява, достигайки до нови два брейкбола в седмия гейм, но Манарино винаги поемаше инициативата в тези моменти и поставяше нашия сънародник под сериозен натиск. Тези обстоятлества не спряха световния номер 16, който показа чудеса от храброст в защита, за да получи нова възможност да отмъкна подаването на французина, а непоставеният състезател допусна непредизвикана грешка от бекхенд в следващото разиграване и така Григор щеше да сервира за успеха в сета.

Тази задача не се оказа никак протоколна, тъй като Димитров прибърза на няколко пъти и бе на път да пропилее преднината си, ала началният удар се притече на помощ и той заличи надвисналата над себе си опасност, което му вдъхна увереност отново да отпусне ръката си и откриващата част скоро вече беше в сметката на българина.

Изведнъж Манарино тотално рухна, като движението му по корта пострада сериозно и той просто не можеше да бъде конкурентноспособен на бившия шампион, който само след няколко минути разполагаше с три поредни точки, за да се откъсне с 4:0 напред във втория сет, когато френският тенисист реши да прекрати съпротивата си в сблъсъка и по този начин първата ни ракета си осигури място в следващата фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път Григор бе повече от убедителен срещу Манарино и започна успешно в Акапулко! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook