Този път без колебания: Безупречен Рубльов загуби само 7 гейма по пътя към трети кръг

от в 23:50 на 01.09.2022
Мирела Николова

Андрей Рубльов бе въвлечен в петсетов трилър на старта на тазгодишното Открито първенство на САЩ, където поведе с 2:0 сета срещу Ласло Джере, но впоследствие му се наложи да играе пълен формат, за да продължи участието си. Във втори кръг руснакът се изправи срещу световния №81 Суун-уу Куон, като този път не срещна никакви затруднения и затвори срещата с рутинното 6:3 6:0 6:4, за да си гарантира място в третия кръг, където му предстои да премери сили с Денис Шаповалов или Роберто Карбайес Баена.

За големи периоди от дебютния сет кореецът успяваше да остане равностоен на по-високоранкирания си опонент, като често търпеливо дочакваше удобен момент, в който да си отвори корта и да нанесе завършващ удар. Въпреки това обаче в шестия гейм поредица от непредизвикани грешки му костваха инкасиране на пробив, който впоследствие бе затвърден категорично от Рубльов за 5:2, и не след дълго бе сложен край на сета в полза на фаворита.

Втората част протече под пълната доминация на световния №11, който нижеше уинъри от всеки един ъгъл на корта и точките се трупаха скоростно в неговия актив. Силите на Куон не стигнаха да спечели дори един гейм срещу устремения руснак и след по-малко от 25 минути Рубльов дублира аванса си в отделните части.

В третия сет фаворитът продължи да държи под контрол случващото се и отново налагаше агресивния си стил, извел го до пробив в петия гейм. Макар да последва моментално връщане на брейка от страна на световния №81, то Рубльов не позволи да загуби концентрация и не след дълго спечели противниковото подаване още веднъж, осигурявайки си крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без колебания: Безупречен Рубльов загуби само 7 гейма по пътя към трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | андрей рубльов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook